Bij a.s.r doen ze het zelf

Klant

a.s.r.

De vraag

Verzekeraar a.s.r geeft haar medewerkers volop de ruimte om zich te ontwikkelen en vindt eigen initiatief daarbij heel belangrijk. De HR-afdeling werkt vraaggestuurd en medewerkers kunnen zelf kiezen hoe ze hun ontwikkeling vormgeven. Aan ons de vraag om binnen deze bijzondere cultuur een energieke ‘oplaadmogelijkheid’ te ontwikkelen voor medewerkers die veel met verandering te maken krijgen.

Wat we deden

Omdat initiatief en keuzevrijheid belangrijk zijn binnen de cultuur van a.s.r. hebben we verder gekeken dan een workshop. We ontwikkelden een menukaart waaruit zowel de HR-afdeling als leidinggevenden op verschillende niveaus konden kiezen uit de meest geschikte interventie voor hun team.

Zo verzorgden we voor verschillende teams en groepen een breed scala aan lezingen en workshops, van 30 tot 250 deelnemers. Een daarvan was de activeringsworkshop Energiek Leiderschap. Hierin gingen 30 leidinggevenden aan de slag met hun persoonlijke energieprofiel (energiecode) en konden vervolgens zelf hun team activeren (volgens de ACTIV-methode).

Tijdens de workshop ‘Maak van jezelf en je team een Powerhouse’, activeerden we een grote groep medewerkers door hen heel kort uit te leggen hoe energie werkt en hoe ze zichzelf konden activeren. Vervolgens gingen ze aan de slag om in 5 stappen hun zelfgekozen verandering vorm te geven. Daarbij sloeg het vonkje over tussen diverse merken binnen a.s.r. (a.s.r, Amerfoortse, Ditzo).

Het resultaat

Geactiveerde medewerkers! Doordat elke deelnemer inzicht krijgt in de werkmomenten die hem energie geven dan wel energie kosten, kan iedereen heel gericht aan de slag met de uitkomsten.

 

Wil je meer weten of zelf aan de slag met deze aanpak, neem gerust contact op.