Weten hoe je leiding geeft aan gedragsverandering

Klant

Koninklijke Nederlandse Beroepsvereniging voor Accountants

De vraag

Continue veranderingen en ontwikkelingen stellen steeds hogere eisen aan prestaties van financiële professionals. Het snel veranderende data tijdperk, de opkomst van duurzaam ondernemen en culturele organisatievraagstukken leiden bijvoorbeeld tot een groeiende noodzaak om gedrag snel en effectief in de gewenste richting om te buigen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen je eigen gedrag, maar ook dat van anderen snel en effectief weet te veranderen?

Wat we deden

Om financiële professionals wegwijs te maken in de wereld van gedragsverandering en -beïnvloeding hebben we twee aparte powerclasses ontwikkeld. De eerste powerclass richt zich op het leidinggeven aan gedragsverandering, de andere op de vraag hoe je dingen effectief gedaan krijgt door anderen te beïnvloeden en te overtuigen.
Beide powerclasses kennen dezelfde opzet:

– een dag waarin krachtige inhoudelijke speednotes worden verzorgd waarin de mechanismen van gedragsverandering, c.q. van beïnvloeding worden verduidelijkt

– direct zelf en in groepjes aan de slag met een eigen opdracht

– drie weken oefenen in de praktijk en je laten ondersteunen door je medecursisten

– een afsluitend dagdeel waarin je ervaringen uitwisselt en de puntjes op de i worden gezet.

Het resultaat

Inmiddels hebben een paar honderd financiële experts de powerclasses met goed resultaat doorlopen en beoordelen hem gemiddeld met een 8,7.

 

Wil je meer weten of zelf aan de slag met deze aanpak, neem gerust contact op.