Rijkswaterstaat visualiseert de toekomst

Klant

Rijkswaterstaat

De vraag

Binnen Rijkswaterstaat wordt elke dag gewerkt aan de toekomst en daarbij speelt technologie een grote rol. Die technologie verandert enorm snel en om een helder beeld te krijgen van de toekomst én de rol van haar eigen professionals werden we door Rijkswaterstaat gevraagd een lezing te verzorgen.

Wat we deden

Tijdens de lezingen stond het visualiseren van de toekomst centraal. We maakten daarbij in twee lezingen de vertaalslag van de buitenwereld (technologie, trends) naar het eigen gedrag van de professionals van Rijkswaterstaat. Daarbij stelden we de kunst van het zien centraal. Want wat je niet ziet, geeft je ook geen energie.

Het resultaat

De kunst van het zien leidde tot nieuwe inzichten en enthousiasme bij deze grote groep kennisprofessionals. Ze gingen met elkaar in gesprek over de manier waarop ze naar de toekomst keken en hoe dat anders zou kunnen. Elke deelnemer is zich nu bewust van de filters waarmee hij/zij naar de werkelijkheid kijkt en weet hoe je dankzij visualiseren de toekomst naar voren kunt halen.

 

Wil je meer weten of zelf aan de slag met deze aanpak, neem gerust contact op.