Haka! Een Ander Congres

 In Energiemanagement, EnergyFinder, Event, Whitepaper, Workshop

Haka!  | Event Een Ander Congres

Sinds dinsdag 13 oktober weten de 150 deelnemers aan Een Ander Congres hoe het voelt om als een All-Black een haka te doen. Onder leiding van rugbyfanaat Paul Janmaat van HDLG werd de kans op een after lunch dip tot nul gereduceerd. Met de energie die loskwam kende de middag een vliegende start. Een korte terugblik van een geslaagd event.

Rients Ritskes - Een Ander Congres Door zenbeoefening leren we meer denken wat we willen denken en voelen wat we willen voelen. Het resultaat is dat we beter in staat zijn te doen wat we echt belangrijk vinden in ons leven.De ochtend was ook al begonnen met een verrassende sessie, onder leiding van Rients Ritskes. De Zenmeester benadrukte het belang van aandacht, rust en energie. Hij trok een parallel tussen ons brein en hoe een computer werkt.  Hij gaf een heldere boodschap mee: zorg voor voldoende vrije ruimte op je harde schijf. Er staat veel op je schijf waar je last van kunt hebben. Door zenbeoefening leren we meer denken wat we willen denken en voelen wat we willen voelen. Het resultaat is dat we beter in staat zijn te doen wat we echt belangrijk vinden in ons leven.

Na Ritskes was het de beurt aan Geanne van Arkel die Mission Zero van haar bedrijf Interface presenteerde. Van Arkel vertelde gepassioneerd hoe een organisatie totaal kan veranderen door te leren van de natuur en te kiezen voor een ongekende ambitie.

In 1994 heeft Interface oprichter Ray Anderson zijn onderneming uitgedaagd om in 2020 een herstellend bedrijf te worden die een positieve bijdrage levert aan milieu en maatschappij, geen druppel ruwe olie meer gebruikt en geen enkele negatieve impact heeft: Mission Zero.

Geanne van Arkel, eenandercongres.nlHans van der Loo, thought leader energiemanagement, eenandercongres.nl

EnergyFinder Workshop
Energiemeting EnergyFinder testimonial tevreden gebruikersVervolgens stond een serie workshops op het programma waaronder een EnergyFinder-workshop. Onder leiding van Hans van der Loo en Patrick Davidson gingen ruim 40 deelnemers aan de slag met energiemanagement. Geen vage discussies of heisessies zonder impact maar concrete inzichten en tools om te zien waar de energie zit en waar deze lekt binnen de eigen organisatie. En om daarmee meteen gericht actie op te ondernemen. Elke deelnemer kreeg een EnergyFinder Canvas om mee te werken. Dat energieke medewerkers ruim 40% beter presteren, bleef goed hangen bij de deelnemers en in deze workshop konden de deelnemers meteen aan de slag met de nieuwe inzichten. Daarover werd druk getwitterd. Voor wie er niet bij was, is het whitepaper ‘De Energie van Werkend Nederland’ te downloaden via deze link.

Energie is de beste voorspeller van toekomstig gedrag en prestaties

Energieke middag

Het middagprogramma werd zoals gemeld afgetrapt door de Haka. Vervolgens hield Hans van der Loo een vlammend betoog over het verband tussen energie, gedrag en prestaties. Van der Loo legde uit hoe oceaanzeilers denken en handelen en hoe dit afwijkt van wat bergklimmers doen. Relevant omdat veel organisaties als bergbeklimmers, lees risicomijdend, opereren in tijden van grote veranderingen. Zeilers halen juist hun winst uit de momenten van onzekerheid. Van der Loo nam de de zaal mee naar de wereld van Wavemakers. Wavemakers zijn invloedrijke mensen en teams die op basis van persoonlijke en sociale invloed (leiderschap) golven van verandering en vernieuwing veroorzaken. Niet 10% beter maar 10x beter.

De dag werd afgesloten door Menno Lanting, bekend van bestsellers als Iedereen CEO en Olietankers en speedboten. Lanting hield zoals altijd een vlot betoog. Deze keer ging het over de weerstand tegen verandering in tijden waarin deze juist nodig is. Met prikkelende voorbeelden zette Lanting de deelnemers nog een keertje aan het denken.

Menno Lanting, eenandercongres.nlErik Jan Harmens Hallo Muur, eenandercongres.nl

Vervolgens sloot Erik Jan Harmens, schrijver van het populaire boek Hallo Muur, de dag af met een gedicht. Een gedicht waarin hij zijn impressies van de dag deelde. En daarmee kreeg een energieke dag een mooi slotakkoord.

Erik Jan Harmens, een ander congresInfographic Energie Veranderkracht

Download nu het whitepaper onderzoek energie werk corona