De energie van werkend Nederland: 21 maart publiceren we editie 2017 van het jaarlijkse onderzoek

 In Energie werkend Nederland, EnergyFinder

Energie is de beste voorspeller van prestaties. Hoe is het gesteld met de energie van werkend Nederland? Voor het vijfde jaar op rij heeft EnergyFinder hier in samenwerking met onderzoeksbureau Integron onderzoek naar gedaan. In totaal werden 4.400 werknemers bevraagd. Met hoeveel energie gaan zij dagelijks aan de slag? Waar halen ze hun energie vandaan? En hoeveel energie lekt er onnodig weg?

Dit jaar waren wij  bijzonder benieuwd naar de onderzoeksresultaten. Op grond van gunstige berichten over de oplevende economie zou je verwachten dat werknemers energieker en positiever aan het werk zouden gaan. Maar de cijfers laten een ander verhaal zien: er stroomt nog steeds onnodig veel menselijke energie weg uit organisaties. En de stemming onder het personeel is negatiever dan ooit. De Nederlandse werknemer is boos. Maar liefst 36 procent van de werknemers voelt zich angstig en pessimistisch en gaat met weinig zelfvertrouwen aan het werk. Vandaar de titel: Economie leeft op, maar energie werknemers daalt.

Meer weten? Vanaf 21 maart kun je het whitepaper hier gratis downloaden.

Neem voor meer informatie over het onderzoek contact op met EnergyFinder. Het onderzoeksrapport, beeldmateriaal en aanvullend materiaal in de vorm van onder meer een whitepaper en quotes kan desgewenst worden opgevraagd via:

Patrick Davidson (06) 26 54 07 35 | patrick@energyfinder.nl

Hans van der Loo (06) 52 53 71 15 | hans@energyfinder.nl

Download nu het whitepaper onderzoek energie werk corona