Leestip: Diep Werk – Werken met aandacht in een wereld vol afleiding

 In Boek, Leestip

Leestip: Diep Werk – Werken met aandacht in een wereld vol afleidingCal Newport

Concentratie zal een van de kernkwaliteiten zijn de komende jaren. Wie zich kan concentreren gaat zich onderscheiden in een wereld vol triggers. Omgekeerd geldt ook: veel talentvolle mensen zullen ten onder gaan aan triggers. Het onderwerp sprak me enorm aan, dus de verwachtingen waren hooggespannen toen ik begon met lezen in Diep Werk.

Het boek raad ik je aan, al moet ik erbij zeggen dat schrijfstijl, taalgebruik en voorbeelden me niet helemaal lagen. Wellicht komt het door de vertaling. Of gewoon door het feit dat de schrijver een rasechte ICT-er is. Wie een vlotter geschreven boek wil lezen dat je specifiek leert om je triggers uit te zetten, raad ik het boek Triggers van Marshall Goldsmith aan.

 

Voor nog meer zomerse leestips verwijs ik naar de website van Management Boek waar ik elk jaar 5 leestips voor de vakantie deel.

Leestips voor de zomer van 2017

Leestips voor de zomer van 2016

Leestips voor de zomer van 2015

Veel leesplezier!

Patrick Davidson

Save

Download nu het whitepaper onderzoek energie werk corona