Zomerlezen 2019: wat lees jij deze zomer?

 In Leestip, Nieuwsbrief

Zomerlezen 2019: wat lees jij deze zomer?

Hierbij heb je de leestips voor de zomer van Patrick Davidson en Hans van der Loo.

We tippen elk 3 boeken: waarvan 2 uit ons vakgebied en 1 roman.

 

De selectie van Patrick Davidson

* Pauwl: een prachtige roman waarin Erik Jan Harmens je laat voelen wat de beleving is van Paul, een autistische man. Vanaf pagina 1 zit je er meteen in. Echt mooi!

* Zucked: Roger McNamee was een van de investeerders die profiteerde van de groei van Facebook en tevens een tijdje als coach van founder Mark Zuckerberg acteerde. In dit boek laat hij zien waar, hoe en waardoor het fout ging bij Facebook. Een prachtige ‘insider’s view’. Leest lekker weg.

*  Winners Take All: Anand Giridharadas is een echte rebel. Hij legt de vinger op de zere plek (ongelijkheid) en laat je zien hoe veel maatschappelijke veranderingen worden gegijzeld door de status quo (in de VS bijv. via filantropie). Een boek waar je wel even zoet mee bent. Voor mensen die bijvoorbeeld Rutger Bregman lezen.

De selectie van Hans van der Loo:

* Grand Hotel Europa: Ilja Leonard Pfeijffer beschrijft heel helder hoe Europa een groot open lucht museum is geworden en stil staat. Echt een aanrader.

* De Bedrijfscultuurcode: Daniel Coyle laat zien dat cultuur helemaal niet vaag is. Zijn tip: maak het klein en kijk naar je team.

* It doesn’t have to be crazy at work: Jason Fried schrijft zoals hij spreekt en neemt je mee in een vurig pleidooi om niet mee te gaan in de waan van de dag. Een fris tegengeluid met volop anekdotes hoe het anders kan.

Heb jij een leestip voor ons? Mail het naar info@energyfinder.nl

Eerdere edities van Zomerlezen vind je hier.

 

Download nu het whitepaper onderzoek energie werk corona