Boekrecensie Werkvuur Fabienne Smedinga: een sterk boek met een zeer actueel thema

 In Boek, Werkvuur

Boekrecensie Werkvuur Fabienne Smedinga (voor Management Boek)

“Werkvuur is een sterk boek waarin een zeer actueel thema – werk en energie – helder is uitgewerkt.”, aldus Fabienne Smedinga. Zij las voor Management Boek het boek van Hans van der Loo en Patrick Davidson.

“Werkvuur is een sterk boek waarin een zeer actueel thema – werk en energie – helder is uitgewerkt.”

Grote geschiedenis van werk geeft context

We vinden werk belangrijker dan ooit maar verloren nog nooit zoveel energie tijdens ons werk. Dat is volgens de auteurs de paradox van werkvuur. Omdat ik bekend ben met het eerdere werk van de twee auteurs was ik blij verrast met het eerste deel waarin gekeken wordt hoe die paradox is ontstaan. In het deel “De grote geschiedenis van het werk” schetsen Van der Loo en Davidson hoe mensen door de eeuwen heen tegen werk aankeken. Dat zorgt voor context voor het verdere verhaal in het boek.

De grote geschiedenis van werk - uit het boek Werkvuur

 

Verdieping op eerder werk

Ook is er in mijn ogen sprake van verdieping op hun eerdere werk. Zo vind ik de energiezones en de routes per zone goed uitgewerkt met een checklist (hoe herken ik comfortzone gedragingen in mijn team) en de beste interventies (top 10 interventies om uit de hyperzone te komen).

“Energiezones en de routes per zone goed uitgewerkt”

De verschillende energiebronnen worden in dit werk voorzien van de afkorting ACTIV (affectie, context, toekomst, intensiteit en verbinding). Dat vind ik een waardevolle aanvulling die tot de verbeelding spreekt. De vormgeving is strakker en serieuzer dan de andere boeken. Dit komt waarschijnlijk doordat dit een boek is waar onderzoek meer voorop staat en geen zelfhulpboek is zoals de populaire voorganger.

 

Aanrader voor elke zorgprofessional

Het boek Werkvuur is een aanrader voor iedere professional die werkzaam is in de sector waar ik werk, de zorg.

“Een aanrader voor elke zorgprofessional”

Het is voor de meeste zorgprofessionals zaak om jezelf op te laden in een omgeving waarin vol “gehypert” wordt. Hoe je daar zelf invloed op hebt, lees je in dit boek.”

 

Over Fabienne Smedinga 

Fabienne Smedinga werkt als clusterhoofd zorg en onderwijs bij de de Friese zorginstelling Reik en is daarnaast eigenaar van fab-ulous coaching en training.

 

Boekrecensie Werkvuur Fabienne Smedinga Werkvuur is een sterk boek met een zeer actueel thema

Goede voornemens - deze keer lukt het je wel

Download nu het whitepaper onderzoek energie werk corona