“Iedereen wil het, maar niemand weet goed hoe je het vangt”

 In EnergyFinder

Deze zomer is Barbara van Lodensteijn gestart bij EnergyFinder. We stellen haar voor in 5 vragen.

Wie ben je?

Barbara van Lodensteijn, 45 jaar en van oorsprong Organisatie & Klinisch Psycholoog en zelfstandig ondernemer. Al heel wat jaren coach ik ondernemers en leiders op het gebied van authentiek leiderschap en business alignment. Wat mij activeert is ondernemers vandaag tools te bieden waardoor ze direct weten hoe ze zich op de dag van overmorgen kunnen richten, in plaats van hoofdzakelijk met de rommel van gisteren bezig te zijn. Zo reduceer ik ‘corporate waste’ & activeer ik het sturen op visiegedreven energie. Ik ben gespecialiseerd in o.a. Systeemgericht coachen, Business alignment, Operations Management en Lean.”

Wat deed je hiervoor?

“Ik heb de afgelopen 20 jaar in diverse managementrollen gewerkt binnen de corporate- en overheidssector. In mijn laatste vaste baan was ik Operations Manager bij een informatiegedreven internationale Social Enterprise in AMS. We opereerden vooral in Afrika. In 2016 ben ik voor mezelf begonnen.”

“Energie is het verborgen goud”

 Waarom vind je energie een belangrijk thema?

“Energie is het verborgen goud van een onderneming. Iedereen weet wat het is, iedereen wil het, maar niemand weet goed hoe je het vangt. Als kind uit een ondernemersgezin zat ik op de eerste rij en keek toe hoe het extreem drukke familiebedrijf werd gerund. Toen ervaarde ik voor het eerst wat het verlies van energie met mensen en resultaten deed. Ergens is destijds mijn missie geboren. In mijn banen die volgde zag ik steeds hetzelfde fenomeen; de energie lekte in grote mate weg, vooral door het niet effectief inzetten op een uitdagend doel. Ik ben altijd blijven zoeken naar de oplossing voor dit vraagstuk. EnergyFinder heeft daarin een belangrijke sleutel in handen omdat ze energie toegankelijk en meetbaar hebben gemaakt. Je kunt nu precies zien waar het stroomt en waar het lekt, en zo energie ook echt activeren. Hiermee kan ik ondernemers vandaag al aanzetten om met de dag van morgen aan de gang te gaan. Dan blijft het niet bij dromen.”

Vertel eens over je eerste ervaringen met EnergyFinder?

“Bruisend, open, gedreven, enthousiast en spot on! Deze zomer ben ik begonnen en inmiddels heb ik de eerste sessies erop zitten. Het is verbluffend om te zien hoe snel deelnemers zich de materie eigen maken in beweging komen. Hans en Patrick investeren ongecompliceerd in mensen die geloven in het concept energie. Hun doel is EnergyFinder vleugels geven met de mensen die net zo bevlogen zijn over energie als zij. Heel inspirerend.”

Waar wil je over een jaar staan?

“Mijn doel is zoveel mogelijk betrokken ondernemers te activeren om dagelijks op energie te sturen en zodoende gericht impact te maken. Dat doe ik door de energie binnen teams te meten en te activeren. Naast die korte onderzoekjes (workshop en meting doen we binnen een week) verzorg ik ook lezingen over energie (authentiek en energiek leiderschap). Waarom? Ik wil over een jaar zoveel mogelijk betrokken ondernemers hebben geactiveerd om hun ‘corporate waste’ op te ruimen zodat ze op echte gedreven energie kunnen gaan sturen. Mijn drive: Ik gun iedere ondernemer een bedrijf dat vleugels heeft.”

Download nu het whitepaper onderzoek energie werk corona