Over het betere werk: van onderzoek naar gerichte actie

 In Werkvuur

Over het betere werk: van onderzoek naar gerichte actie | Werkvuur e-zine van 4 februari 2020

We vinden ons werk belangrijker dan ooit tevoren maar tegelijkertijd verliezen we meer energie op ons werk dan voorheen. Deze paradox van modern werken was, zoals je waarschijnlijk wel weet, de aanleiding voor ons boek Werkvuur.

Volop aandacht voor beter werk

WRR-rapport Het Betere WerkOnlangs verscheen het WRR-rapport ‘Het betere werk’. Voor lezers van dit e-zine was het een feest der herkenning: mensen willen meer autonomie op het werk maar ervaren juist meer intensiteit en druk. De kwaliteit van werk verdient nu echt aandacht en actie. We hebben de essentie van het rapport (een aanrader om te lezen) op een rijtje gezet voor je.

Zelf voor beter werk zorgen

Interview met Zeynep Ton (MIT)Omdat we vinden dat de WRR-aanbevelingen wel iets scherper kunnen, hebben we in een kort blogje de take aways van ons eigen interview met MIT-professor Zeynep Ton, veelvuldig geciteerd in het WRR-rapport, op een rijtje gezet voor je. Want wil je mooi werk, dan zul je er zelf hard aan moeten trekken in deze tijd.

 

Een boek cadeau?


Tot slot nog iets leuks. Onze uitgever wees ons erop dat wie nu het boek Werkvuur aanschaft, de bestseller ‘Leiderschap bij verandering’ van John Kotter cadeau krijgt. Voor meer info, kijk je hier.

 

 

Wil je het e-zine automatisch ontvangen? Abonneren (gratis en altijd opzegbaar) kan via deze link.

 

Tot zover, tot snel weer. Binnenkort aandacht voor de events waar we dit voorjaar aan meewerken.

Met vriendelijke groet
Patrick Davidson en Hans van der Loo

Amy Edmondson

Download nu het whitepaper onderzoek energie werk corona