Rina Knippenberg wil mensen activeren

 In EnergyFinder, Gecertificeerde trainer

Wie ben je en wat deed je hiervoor?

“Ik ben Rina Knippenberg (36 jaar), afgestudeerd als psycholoog maar na afronding jarenlang (als leidinggevende) gewerkt in de zéér dynamische tv-wereld. Naast een fantastische tijd heb ik daar ook van dichtbij gezien wat het betekent als mensen onder grote druk voor steeds minder geld in steeds minder tijd grotere prestaties neer moeten zetten.

“Onder grote druk presteren voor steeds minder geld”

In 2016 besloot ik dan ook dat het tijd werd om mijn kennis en ervaring te bundelen en me te richten op het trainen en coachen van professionals omdat ik de stellige overtuiging heb dat zelfs in deze ‘nieuwe tijd’ het nog steeds mogelijk is om op een prettige, energieke manier tot die excellente resultaten te komen.”

Waarom vind je energie een belangrijk thema?

“Uit onderzoek blijkt dat energieke medewerkers 40% beter presteren dan gemiddeld. Iedereen heeft het ook over energie: “Ik heb hier geen puf voor hoor”, “kom op jongens, even een tandje erbij”, iedereen weet ook hoe heerlijk het is als je bruist van de energie, denk bijvoorbeeld aan als je net verliefd bent en het gevoel hebt de wereld aan te kunnen. Maar op de vraag waar je energie vandaan kunt halen als het niet voorhanden is blijft het vaak stil…

Adviezen als ‘meer sporten’ of ‘mediteren’ hoor je vaker maar als ik puur voor mezelf spreek: ik heb juist meer zin om te sporten als ik energie heb en echt niet als ik moe ben. Mediteren heeft voor mij persoonlijk, ondanks dat het wetenschappelijk onderbouwd is, een net te zweverige connotatie om me er écht toe te zetten.

Maar wat blijkt: energie is op vele andere niet-zweverige manieren op te wekken, je moet alleen even weten waar je moet zoeken en vervolgens praktische handvaten krijgen om de bronnen te kunnen activeren. En het mooiste: er is genoeg voor iedereen!

Vertel eens over je eerste ervaringen met EnergyFinder?

“Wat ik zo tof vind aan EnergyFinder is dat het enerzijds een tool is waarmee je in tien minuten in kaart kunt brengen waar je eigen energie en die van je team weglekt en waar je juist energie van krijgt, maar dat anderzijds de nadruk juist ligt op ‘en nu dan?’. In een halve dag zijn teams op dusdanige manier te activeren dat het ook stand kan houden.

Vorige week hoorden ik dat een team een tijdje na de activeringssessie zelf een follow-up had georganiseerd, energie staat daar nu gewoon op de kaart!

“In een halve dag activeer je een team”

Ik merk dat het feit dat EnergyFinder gebaseerd is op jarenlang (wetenschappelijk) onderzoek en niet zomaar ‘een leuk testje dat toevallig werkt’ is maakt dat het vertrouwen geeft om ermee aan de slag te gaan. Daarnaast zorgt de opzet ervoor dat iedereen zich aangesproken voelt, zowel uitvoerende teams als managementteams.”

Waar wil je over een jaar staan?

“Al sinds mijn studie heb ik een bovenmatige interesse in preventie, het voorkomen van problemen in plaats van ze oplossen. Over een jaar wil ik dan ook een wezenlijke bijdrage geleverd hebben aan het ondersteunen van professionals om het beste uit zichzelf en anderen om zich heen te halen. Ervoor zorgen dat mensen en teams (weer) boven zichzelf uit kunnen stijgen, voorkomen dat mensen hun energie er zo doorheen (laten) jagen dat ze uitvallen.

In deze tijd waarin er veel van iedereen gevraagd wordt en heel veel mensen ook willen én kunnen is het geen overbodige luxe om ze te ondersteunen waar het kan. Daar wil ik me graag hard voor maken want daar krijg ik dan juist weer energie van!

Sinds februari heb ik regelmatig meegedraaid in onze activeringsworkshops bij klanten en ik ben er nu klaar voor om dat helemaal zelfstandig te doen!”

Download nu het whitepaper onderzoek energie werk corona