Anna Vlassov gestart als community manager

 In EnergyFinder

Vorige maand is Anna Vlassov gestart als community manager bij EnergyFinder. Ze stelt zich even kort voor aan de hand van vier vragen.

 

Wie ben je en wat deed je hiervoor?

“Mijn naam is Anna Vlassov (23 jaar). Sinds kort combineer ik mijn studie Arbeidssociologie met werken bij EnergyFinder. Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door mensen die al vroeg weten wat ze willen worden ‘als ze later groot zijn’. Daarin ben ik anders. Als dochter van een acteur, muzikant en avonturier leerde ik dat de wereld oneindig veel te bieden heeft. Al jong werd mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd en ging ik op zoek naar steeds nieuwe uitdagingen. Blijven leren en ontdekken is wat mij energie geeft.”

 

“Als dochter van een acteur, muzikant en avonturier leerde ik dat de wereld oneindig veel te bieden heeft.”

 

Waarom vind jij energie een belangrijk thema?

“De wereld is continu in beweging. Vaak zijn we met z’n allen hard aan het hollen om alles bij te kunnen benen. Er wordt wel eens gezegd dat millenniums lui zijn en niet weten wat hard werken is. Nou, ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat dit beeld niet klopt. Wel is het zo dat wij echt in een andere tijd groot worden. In de huidige wereld krijgen we voortdurend nieuwe impulsen op ons afgevuurd en hebben we het gevoel dat we honderden dingen tegelijk moeten doen. En dan ook nog eens niet gewoon goed, maar perfect. Hoe zorg je ervoor dat de sterke perfectiedruk, het gevoel te moeten uitblinken niet negatief omslaat en er voldoende energie overblijft voor al die dingen? Multitasken, waarbij aandacht wordt versnipperd, dat werkt niet heb ik gemerkt. Je hoofd slaat juist op hol waardoor je nergens echt energie voor hebt. In plaats daarvan is het beter om je focus te richten en dan het liefst op de dingen die je waardevol en belangrijk vindt, want juist daar haal je energie uit. Ik vind die zoektocht waar je energie van krijgt en waar je energie lekt, echt fascinerend en ben daar nu een groot deel van de tijd mee bezig.”

 

“Multitasken werkt niet, dat heb ik gemerkt”

 

Vertel eens over je eerste ervaringen met EnergyFinder:

“Dit voorjaar ben ik bij EnergyFinder aan de slag gegaan als community manager. Het is leuk om met mensen te werken die niet alleen ‘energie prediken’, maar het ook daadwerkelijk zelf uitstralen. Deze energie werkt aanstekelijk. En wat is fijner dan opgeladen van je werk te komen in plaats van helemaal uitgeblust? Het viel me op tijdens mijn actieve deelname aan de klantensessies, hoe snel mensen wel degelijk concreet worden als je hen nuttige inzichten geeft. De deelnemers kregen een duidelijk en inzichtelijk energieprofiel, waarmee ze direct enthousiast aan de slag gingen. Het was duidelijk dat ze met het energieprofiel en de onderliggende rapportages een hulpmiddel in handen hadden waarmee ze zichzelf blijvend kunnen activeren. Dat soort sessies helpt mensen echt een stap verder. Om die sessies voor te bereiden en uit te voeren, dat is echt enorm leuk en leerzaam. Mensen en teams verschillen en dus variëren vooraf de vraagstukken en thema’s wel degelijk, maar de aanpak werkt in de praktijk echt in elke situatie. Dat is heel erg gaaf om te zien: mensen die zichzelf activeren dankzij heldere inzichten.”

 

Waar wil je over een jaar staan?

“Mijn toekomst is nog niet uitgestippeld. Ik sta open voor wat er op mijn pad komt. Dit neemt niet weg dat ik wel degelijk ambities voor ogen heb. Over een jaar dan hebben we allereerst de EnergyFinder community verder uitgebouwd. En dan heb ik niet alleen meegedraaid in de onderzoeken en klantsessies maar dan weet ik ook echt hoe ik zelf teams kan activeren tijdens een activeringsworkshop. En ergens de komende jaren wil ik zeker buiten onze landgrenzen projecten opzetten en managen om de krachten van individuen te mobiliseren en ze te helpen hun dromen te verwezenlijken. En daarbij speelt energie een sleutelrol.”

Download nu het whitepaper onderzoek energie werk corona