“Mensen helpen om op eigen kracht in te spelen op verandering”

 In EnergyFinder, Gecertificeerde trainer, Teamontwikkeling

EVEN VOORSTELLEN: YOLANDA VAN HEESE

 

  1. Wie ben je en wat deed je hiervoor?

“Ik ben Yolanda van Heese en werk al weer enige tijd als coach voor teams en hun leidinggevenden. Ik wil mensen helpen om op eigen kracht in te spelen op veranderingen. Daarom heb ik samen met een partner een paar jaar geleden een bedrijf opgericht waarmee we leidinggevenden lieten zien en ervaren hoe ze online en digitale tools van vandaag kunnen gebruiken om hun resultaten te verbeteren. We merkten namelijk in onze praktijk dat de kloof tussen de startende jonge medewerkers en de 40 + leidinggevende steeds groter werd. Daarvoor heb ik bij het ministerie van Economische Zaken verschillende adviserende en leidinggevende functies gehad.”

  1. Waarom vind je energie een belangrijk thema?

“Omdat energie zo’n enorm bepalende factor is voor zowel het plezier op je werk als de resultaten die je zelf en samen met je team kunt neerzetten. Wat me bovendien enorm aanspreekt is dat je ook nog eens zelf kunt draaien aan de ‘energie-knoppen’.  We leven in een tijd waarin het nog belangrijker is dan voorheen om zelf regie over je eigen energie te hebben. Het kunnen combineren van werk en privéleven is voor de gemiddelde werknemer al een prestatie op zich. Hoe doe je dat? Met welke routines krijg je grip? Waar krijg je energie van en waar lekt er juist energie? Of hoe kun je met je team nog beter presteren?”

  1. Vertel eens over je eerste ervaringen met EnergyFinder?

“Nou, dat was tijdens een event waar Hans van der Loo als spreker vertelde over de vier energiezones. Dat was zo helder en herkenbaar – niet alleen voor mij, ik zag dat iedereen in de zaal de vier zones wel herkende. En helaas – veel handen gingen omhoog bij de vraag wie zichzelf in de hyperzone herkende. Allemaal mensen die moeite hadden om de ballen in de lucht te houden. Dat zette mij aan het denken. Vervolgens las ik voor de boekenrubriek van Management Team het boekje van Hans en Patrick met de titel Waar haal je de energie vandaan? Zo’n anderhalf jaar later groeide EnergyFinder zo snel dat Patrick en Hans trainers zochten. En toen hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben de opleiding gaan volgen, dat betekende studeren én meelopen bij klantsessies, en ben inmiddels gecertificeerd in de methodiek van EnergyFinder.”

  1. Waar wil je over een jaar staan?

“Dan wil ik dat er zo veel mogelijk teams in organisaties weten hoe ze hun eigen energie – en daarmee succes – kunnen sturen. Door je te richten op teams kun je ook snel veel impact hebben binnen een organisatie. Voor mijn coachings- en trainingspraktijk betekent het bovendien dat ik nu een effectieve interventie (activeer jezelf en je team, in een dagdeel) erbij heb. En ik doe inmiddels met plezier sessies voor EnergyFinder.”

Download nu het whitepaper onderzoek energie werk corona